تعمیر و نگهداری انواع کمپکتور صفحه ای

تعمیر کمپکتور
فهرست مطالب
0
(0)

نکات کلیدی در تعمیر و نگهداری کمپکتور

تعمیر و نگهداری کمپکتور برای آنها که می خواهند ساختمان مستحکم خود را از پایه جدی بگیرند، ضرورت دارد. برای فشرده سازی خاک به‌ جهت آماده ‌سازی زمین، از انواع کمپکتور استفاده می کنند. کمپکتور می تواند سطح خاک را همراه با کوبش های متوالی، متراکم سازد. این متراکم سازی برای آن است که بتوان در سطح زمین اقدام به ساخت ‌و ساز های بلند مرتبه ‌ای داشت. مادامیکه از هر نظر این اطمینان وجود دارد که خاک زیر پای سازه تحت هیچ شرایطی جا به ‌جا نخواهد شد. چنین اقدامی را به اصطلاح با عنوان تثبیت خاک می ‌شناسند و کمپکتور صفحه ای تا کمپکتور قورباغه ای وظیفه تامین این نیاز را بر عهده دارند.

کمپکتور یک دستگاه کاملاً مکانیکی است که همراه با حضور یک موتور قدرتمند بنزینی، صفحات سنگین فولادی را به شکل نوسان گونه بر سطح خاک می‌ کوباند. حضور یک وزنه سنگین در صفحه ‌های فولادی کمپکتور صفحه ‌ای و یا خود سنگینی قابل‌ توجه کمپکتور قورباغه ‌ای آن، ما را با ماشین ‌هایی مواجه کرده است که بسیار قدرتمند، سنگین‌ وزن و در عین ‌حال حساس هستند. برای آنکه بتوانید با این ماشین ‌های کوبنده به درستی کار کنید، لازم است تا آنها را در شرایط تعمیر و نگهداری مطلوبی داشته باشید. یک خرابی ساده و یا عدم رعایت نکات اصولی در نگهداری این تجهیزات به ‌راحتی قادر است تا کلیت دستگاه را از توان سرویس‌ دهی خارج سازد. لذا مقوله تعمیر و نگهداری کمپکتور یک امر مهم و ضروری است. برای همین است که هر کسی که به نوعی با یک دستگاه کمپکتور مشغول به کار است، باید از تمام جزئیات در اصول تعمیر و نگهداری کمپکتور ها مطلع باشد.

چرا تعمیر و نگهداری کمپکتور ها را جدی می ‌گیریم؟

هر ماشینی برای کارکرد در شرایط خاصی طراحی می شود. لکن بسته به نوع کار و شرایط محیطی، در معرض انواع متریال ها، محیط‌ های کاری، شرایط آب ‌و هوایی و… قرار خواهند گرفت. در این بین هر چه شرایط کاری تجهیز دشوارتر باشد، قاعدتاً بیشتر مستعد خرابی خواهد شد. مانند شرایط کاری انواع کمپکتور قوباغه ای و یا صفحه ای که به هیچ حالت در فضایی آسوده قرار نمی ‌گیرد.

کار کردن انواع کمپکتور از همان ابتدا تا انتهای کار همراه با محیط‌ های پر از گرد و خاک، زمین ‌های سخت و شرایط متنوع آب‌ و هوایی است. خصوصاً که ضربات متوالی این دستگاه سنگین به‌ خودی‌خود باعث فرسایش سریع تمام قطعات موجود در آن خواهد شد.

لذا در کار با انواع کمپکتور در شرایطی هستیم که این ابزار با انواع خطرات، سختی‌ ها و فشار های جانبی مواجه می ‌شود. در چنین حالتی اگر نخواهیم تعمیر و نگهداری کمپکتور را جدی بگیریم، خیلی زود با ماشین ‌هایی مواجه خواهیم شد که به سختی دچار فرسایش شده ‌اند.

البته تعمیر و نگهداری کمپکتور برای انواع متداول آن مسیر های متفاوتی دارد. قاعدتاً نمی ‌توان شرایط تعمیر و نگهداری کمپکتور صفحه ای را با شرایط تعمیر و نگهداری کمپکتور قورباغه ای یکی دانست. لذا در تشریح مراحل و نکات در تعمیر و نگهداری کمپکتور لازم است آنها را در دسته ‌بندی مربوط به انواع کمپکتور مورد بررسی قرار دهیم.

نکات کلی در تعمیر و نگهداری کمپکتور

کمپکتور صفحه ای گونه ‌ای متداول از انواع کمپکتور است که در طراحی آن از یک صفحه بزرگ فولادی با هدف کوبش خاک استفاده شده است. این صفحه بزرگ و فولادی قدرت کوبش خود را از طریق موتور های بنزینی تأمین می ‌کند. ساز و کاری مکانیکی در این دستگاه تعریف شده است تا بتواند حرکت ‌های گردشی موتور را تبدیل به یک حرکت نوسانی برای جا به جایی صفحه فولادی نماید. در مقابل برای کمپکتور قورباغه ای این تمام دستگاه است که با هر بار گردش لنگ دستگاه جابجا شده و با وزن خود دستگاه کوبش خاک را حاصل می کند. در چنین حالتی با هر کوبش موتور با تمام قطعات آن نیز جابجا می شود. لذا ضعف در اتصالات و یا عدم توجه به اصول نگهداری قطعا موجب تشدید خرابی ها خواهد شد. در اصول تعمیر و نگهداری کمپکتور صفحه ای و البته کمپکتور قورباغه ای لازم است نکات کلی زیر را در نظر داشته باشید.

روانکاری دائمی کمپکتور:

رعایت دائمی روانکاری از اصولی‌ ترین نکات برای تعمیر و نگهداری کمپکتور ها می باشد. عدم روانکاری در ماشینی که در آن یک صفحه فولادی با سرعت بالا در حال نوسانی قدرتمند است، به سرعت ایجاد اختلال خواهد کرد. حتی ممکن است نبود روانکاری مناسب باعث شکستگی در قطعات کمپکتور صفحه ‌ای شود. مهمترین قسمت برای روانکاری در کمپکتور صفحه ای و حتی قورباغه ای مربوط به قسمت لنگ شاسی می باشد. این لنگ وظیفه تبدیل حرکت های گردشی موتور به نیرو های رفت و برگشتی را دارد. از این ‌رو تمام قدرت کوبش کمپکتور از کارکرد روان این لنگ حاصل می ‌شود. برای همین لازم است حداقل برای ماهی یک بار لنگ مذکور به خوبی واسکازین خورده تا روانکاری شود.

سالم بودن ضربه گیر ها را جدی بگیرید:

تمام قدرت کمپکتور صفحه ای قرار است از طریق صفحه فولادی بر سطح خاک توزیع شود. هر گونه بازگشت این ضربه به سمت دستگاه، نیرو های مخربی بر قطعات داخلی دستگاه وارد خواهد کرد. برای جلوگیری از این بازگشت نیرو ها قطعاتی با عنوان ضربه گیر های شاسی را تعریف کرده‌ اند. در تعمیر و نگهداری کمپکتور صفحه ای قبل از هر بار روشن کردن دستگاه از حضور سالم این ضربه گیر های شاسی اطمینان حاصل کنید. از طرفی جدا از اطمینان در سلامت ضربه گیر ها، لازم است تا از اتصال مطمئن و امن آنها بر شاسی دستگاه نیز اطمینان حاصل کرده باشید. این ضربه گیرها در کمپکتور قورباغه ای نیز وجود دارد. قطعاتی که در صورت عدم توجه به سلامت آنها با انواع خرابی ها مواجه خواهیم شد.

اتصال صحیح لنگ دستگاه کمپکتور را چک کنید:

قسمت لنگ که وظیفه تبدیل نیرو ها را بر عهده دارد، لازم است به طور صحیح و البته مطمئن به شاسی دستگاه متصل باشد. لذا در تعمیر و نگهداری کمپکتور صفحه ‌ای اطمینان از اتصال کامل و مطمئن قسمت لنگ به شاسی دستگاه را جدی بگیرید. در کمپکتور قورباغه ای نیز حضور محکم اتصالات لنگ مقوله ی کاملا جدی است.

سوخت مرغوب برای کمپکتور تهیه کنید:

هر گونه آشغال در بنزین که وارد باک کمپکتور صفحه ای می‌ شود، تأثیرات نامطلوب در عملکرد روان موتور خواهد داشت. سوزن کاربراتور قطعه ‌ای بسیار حساس است. لذا هر گونه ناخالصی در بنزین باعث عدم قطع و وصل مناسب سوزن کاربراتور خواهد شد. در چنین حالتی موتور خوب کار نمی ‌کند و این احتمال وجود دارد که بنزین از قسمت هواکش موتور بنزینی پس زده شود. لذا در تعمیر و نگهداری کمپکتور صفحه ای در همه حال از تمیز بودن سوزن کاربراتور اطمینان حاصل کنید و همواره سوخت مرغوبی برای دستگاه تهیه نمایید.

حضور روغن در مخزن روغن را فراموش نکنید:

موتور های بنزینی با حجم تعریف ‌شده ‌ای از روغن کار می کنند. این روغن برای روانکاری قطعات داخل موتور مورد استفاده قرار می ‌گیرد. از این ‌رو در امر تعمیر و نگهداری کمپکتور حضور کامل و با کیفیت روغن در مخزن مربوطه را فراموش نکنید.

از حضور محکم موتور اطمینان حاصل کنید:

موتور های بنزینی با قدرت بالایی استارت می‌ خورند و با سرعت بالایی کار می کنند. لذا در صورت عدم اتصال محکم آنها به شاسی دستگاه، این احتمال وجود دارد که باعث خلق لرزش ‌هایی ناخواسته در دستگاه شوند. لرزش ‌هایی که خرابی موتور را به دنبال خواهند داشت. در تعمیر و نگهداری از کمپکتور، اتصال کامل و محکم موتور و شاسی دستگاه را جدی بگیرید. خصوصا که در مدل کمپکتور قورباغه ای لزوم توجه به این نکته بسیار جدی تر می باشد.

سلامت تسمه ها اهمیت دارد:

در تمام موتور های بنزینی انواع تسمه ‌ها وجود دارند. این تسمه ‌ها قطعات مختلف موتور را در ارتباط با هم قرار می دهند. لازم است تا این تسمه ها در همه حال کاملاً سالم و البته صحیح نصب شده باشند. لذا در تمام مراحل تعمیر و نگهداری کمپکتور صفحه ای سلامت تسمه ‌ها را جدی بگیرید.

تمام مراحل صحیح در روشن کردن دستگاه را فرا بگیرید:

موتور های بنزینی وقتی می ‌توانند برای همیشه خوب کار کنند و به مدت طولانی عاری از عیب های بزرگ باشند که جدا از تامین شرایط مطلوب تعمیراتی و یا نگهداری، به روش ‌های صحیح و امنی راه ‌اندازی شوند. راه‌ اندازی مطمئن و اصولی از مقدمات در تعمیر و نگهداری کمپکتور می باشد. یک راه ‌اندازی غلط باعث فشار بسیار بالایی بر قطعات موتور می باشد. فشاری که در نهایت باعث فرسایش زود هنگام موتور خواهد شد. غالباً روش صحیح در راه‌ اندازی و حتی خاموش کردن دستگاه همراه با خواندن دفترچه های راهنمای دستگاه در اختیار شما قرار خواهد گرفت. از این رو لازم است تا این نکات را به طور جدی فرا گرفته باشید.

در کار با دستگاه‌ های موتوری خصوصاً وقتی که همراه با یک موتور بنزینی هستیم، با انواع خرابی ‌ها، نقیصه ‌ها و یا مشکلات در کار مواجه خواهیم شد. اپراتور هوشمند آن است که قبل از وقوع هر عیبی درک صحیح و کاملی از آن داشته باشد. این مهم زمانی محقق خواهد شد که اپراتور مورد نظر ما اطلاع کاملی از دستگاه کسب کرده باشد. برند های متعددی در امر تولید انواع کمپکتور هستند. لذا قاعده مشخصی نمی ‌توان برای تعمیر و نگهداری کمپکتور مطرح کرد؛ اما می ‌توان با مطالعه کامل دفترچه های راهنما، همراه با درک صحیح از عملکرد موتور های بنزینی و البته همت در تامین شرایط امن کارکرد، جریان صحیحی در امر تعمیر و نگهداری کمپکتور ها حاصل آورد. جریانی که می تواند این ماشین ‌های توانمند را برای مدت بسیار طولانی در اختیار شما قرار دهد.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

سبد خرید